Párizs 2024 – Szatmári András nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban

MTI Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.07.27. 14:18

Első mérkőzésén kikapott, így nem jutott nyolcaddöntőbe a kardozó Szatmári András a párizsi olimpia vívóversenyén.

Első pástra lépése alkalmával a francia Boladé Apithyvel asszózott az egyéniben 2017-ben, csapatban tavaly világbajnok magyar vívó és 15-13-as vereséget szenvedett a 38 éves, csapatban Eb-győztes, egyéniben a 2010-es évek elején kétszer is Eb-ezüstérmes ellenfelétől.

A 31 esztendős Szatmári áprilisban, edzésen bokasérülést szenvedett, a júniusi Európa-bajnokságot óvatosságból még kihagyta, de már az előtt készült a nyári játékokra. Az első olimpiai pástra lépése alkalmával már a bemutatásnál érződött, hogy Apithy élvezni fogja a hazai pálya előnyét.

A magyar kardozó két tiszta, gyors tussal jól kezdett, de aztán szorossá vált az asszó. Vitatott akciók is akadtak bőven, Szatmári videókérési lehetősége 5-7-nél elfogyott. A szünet 6-8-nál következett, majd 10-10-nél jött össze az egyenlítés. A kiélezett asszó végén a francia akcióit ítélték meg. Szatmári 12-13-nál védés visszavágást reklamált, de Apithy kapta a pontot. Ezután még egy magyar találat esett, a következő akcióval azonban a francia lezárta a mérkőzést.

Kapcsolódó témák: #olimpia | #párizs2024 | #vívás |